Mam suczke , o imieniu Greta krora wzielam prawie dwa lata temu ze schroniska. Jest to mlody piekny pies ale niestety bardzo lekliwy.Na p[oczatku mialam ja w domu , ale mialam problem z wyprowadzaniem jej na smyczy , poniewaz bala sie ludzi i hałasu. NIe mozna jej bylo utrzymac na smyczy , to bylo wprost niemozliwe. gdy ja spuszczalam nie chciala wyjsc z bloku a jak juz wyszla to uciekala by schowac sie gdzies w dziure.Uwielbia towarzystwo zwierzat bawi sie z nimi i biega , do mnie jest bardzo przywiazana. Bedac w domu chodzila za mna krok w krok , oczywiscie wszyscy w domu bardzo ja kochamy i ona to z pewnoscia czuje.W domu czy na dzialce jest pewna siebie nie boi sie nikogo ani niczego. Jak ja tego oduczyc???? Prosze o rade
Proponuje byś to pytanie umieściła w kąciku "Zachowanie" . Tam odpowiedzi udzieli Ci specjalista.
"Zwierzę jako istota żyjąca zdolna do odczuwania cierpień nie jest rzeczą, człowiek jest mu winien poszanowanie ochronę i opiekę" - Fragment "Ustawy o Ochronie Zwierząt"
Dopiero niedawno odkryłam te strone i mialam za malo czasu by sie z nia dobrze zapoznac. Dlatego szybko pisalam i nie wiedzialam gdzie to umiescic. Jak znajde chwile to spróbuje jeszcze raz napisac.